Wat is het verschil tussen proefstuderen en meelopen (meeloopdag)?

Het verschil is dat je tijdens het proefstuderen een uitgebreid vooropgezet programma zal volgen en tijdens de meeloopdag een individuele student volgt tijdens zijn/haar dag. Hieronder worden de verschillende activiteiten uitgelegd.

- Meeloopdagen: "Het juiste vervolg op de voorlichtingsdagen."
Een dag mee met een student. Heb je een voorlichtingsdag bezocht en wil je nog meer weten over een opleiding? Dat kan, want elke opleiding in Delft organiseert meeloopdagen. Je loopt mee met een student van de opleiding, je volgt een college, doet mee aan een practicum, krijgt de faculteit te zien, eet in de kantine en bezoekt eventueel nog een studentenvereniging.

Per opleiding worden de meeloopdagen op verschillende data georganiseerd. Wil je weten wanneer, neem dan contact op met de opleiding van je keuze. Opgeven voor een meeloopdag kan via een opleidingsbrochure of via de speciale folder Meeloopdagen. Vraag de brochure of folder aan met het aanvraagformulier.

- Proefstuderen:
Elk jaar is het weer mogelijk om te komen proefstuderen aan de TU Delft. Je kan bij de opleiding van je keuze op een intensief kennismaken op een manier die veel lijkt op een dag uit het leven van een student. Je volgt colleges, werkt in een groep aan een opdracht en soms volg je een practicum. In het programma zitten altijd onderdelen van het reguliere studieprogramma, zodat je je een goed beeld kunt vormen van de opleiding.
Tijdens het proefstuderen krijg je geen algemene informatie over de universiteit, de opleiding of het studentenleven; we gaan er vanuit dat je je al serieus hebt georiënteerd door een bezoek aan deze opleiding tijdens de voorlichtingsdagen. Bovendien moeten de scholieren een motivatiebrief schrijven.

De exacte inhoud van het programma en de datum waarop de opleiding van je keuze het proefstudeerprogramma aanbiedt kun je vinden op de Proefstudeerpagina van de opleiding.

Meer informatie over proefstuderen en de meeloopdagen en hoe je je moet opgeven kun je vinden op http://www.studeertechniek.nl.